Mitt första försök

Jaha, så sitter jag nu här. Och ska skriva en blogg… Vad ska man skriva om då? Ordet blogg får mig nämligen att må lite illa. Får ofta känslan av att människor som bloggar är väldigt självupptagna och pretentiösa. Fast å andra sidan läser jag ju i stort själv aldrig bloggar. Säkert en skada från universitet där källhänvisningar är allt. Måste komma ihåg själv att folk har ju rätt till en åsikt vare sig de kan backa upp det med fakta eller ej. Hm, nåja, vi får se vad det blir av det hela. Dessutom fattar jag noll om hur man delar till facebook, twitter eller taggar olika ämnen…

Tänkte att mitt första inlägg ska handla lite om vad folk vill att en  samtalsterapeut ska blogga om. Vi tycker ni? Borde man bjuda in till diskussion om aktuella ämnen som intresserar mig eller borde jag välja olika ämnen, tex tips och råd om depression en gång och tips och råd om något annat nästa gång? Vore intressant att höra vad folk tycker.

 

Tror att min fråga så här första gången är:

Hur ska en nyexaminerad samtalsterapeut marknadsföra sig?

Hitintills har jag spenderat massor med pengar på olika typer av annonser i tex lokaltidningar, hitta, samtalsförmedlingen, och wellnet. Utan något vidare resultat. Hur får jag folk att veta att just min tjänst finns? Här läst lite och tips nummer ett är att för att synas så ska man lägga ut länkar till sin hemsida på sin så många ställen som möjligt. Men är det omoraliskt? Vissa skulle säga som terapeut ska jag inte tvinga mig på människor. Men hur ska jag annars kunna låta folk få veta att de kan använda det friskvårdsbidrag de får från sitt företag till samtalsterapi. Eller att man kan få terapi både via telefon, chat och email. Tror personligen att det finns ett stort behov av variation inom terapin.

Vad tycker du?

 

2 comments

 1. Erika Sjöblom says:

  Hej Sara.

  Jag tror att det bästa är att nätverka, försök att leta upp event och konferenser där samtalsterapeuter träffas. Få kontakter med andra yrkesverksamma som kan hjälpa till med tips och hitta kunder. Kanske börja med att samarbeta med någon av dina kollegor ute i Sverige? Tror att folk anlitar via kontakter man har hört att någon osv…

  Lycka till!

 2. Erika Sjöblom says:

  Hej Sara.

  Jag tror att det bästa är att nätverka, försök att leta upp event och konferenser där samtalsterapeuter träffas. Få kontakter med andra yrkesverksamma som kan hjälpa till med tips och hitta kunder. Kanske börja med att samarbeta med någon av dina kollegor ute i Sverige? Tror att folk anlitar via kontakter man har hört att någon osv…

  Lycka till!

Comments are closed.